Boycot- Desinvesteren- Sancties [BDS]

Open brief Albert Hein en andere supermarkten

Betreft Boycot- Desinvesteren- Sancties [BDS]

Toen Hitler aan de macht kwam hingen er binnen geen tijd overal borden in het land met het appel om niet bij Joden te kopen. Daar hadden ze ‘goede argumenten’ voor: Joden waren slechte mensen die anderen uitbuitte en streefden naar wereldheerschappij. het was te dom voor woorden, maar met de juiste retoriek geloofde vrijwel iedereen het.

Nu richt het Boycot- Desinvesteren- Sancties [BDS] platform zich op gelijke wijze tot supermakten (en volgens eigen website vooral op uw bedrijf) om geen Israëlische producten meer in de supermarkten te verkopen. Dat Israël Palestina zou bezetten en om ze zo onder druk te zetten om die op te heffen. Dit is te dom voor woorden, maar met de juiste retoriek gelooft iedereen het.

Ik hoop van harte dat u de wijsheid heeft om zich niet voor het karretje van dit soort obscure praktijken te laten spannen.

De werkelijkheid is dat Palestina niet bestaat, nooit heeft bestaan en het wel had kunnen bestaan als de Palestijnse leiders de verschillende aangeboden  twee staten oplossingen had geaccepteerd. Waarvan de eerste al was voorgesteld door de VN mei 1948.

Dit arme Palestijnse volk wordt volgepompt met haat en wapens uit omringende Arabische landen omdat dit, na hun meerdere smadelijke nederlagen in frontale oorlogen,  hun laatste hoop is om Israël te laten verdwijnen. Hoe triest het ook is, elke poging om deze mensen te helpen doet hen verder in het moeras zakken. De ‘bevrijding van Palestina’ is het enige wapen wat de Arabische landen hebben om hun doel te bereiken: verdrijving tot de laatste Jood uit het Midden Oosten. Zij zullen onder druk van hun ‘broeders’ uit het buitenland hun eisen dan ook altijd opschroeven om de oplossing te voorkomen. Er zal vast wel eens wat verkeerd gaan, maar Israël verdient het respect van elk weldenkend mens.

Ik vertrouw erop dat u zich niet met deze zaak zult inlaten.

Ik mag graag boodschappen doen in uw winkels maar verlies voor altijd mijn vertrouwen in een bedrijf dat in hun beleid heeft staan “koop niet bij Joden”. Het zal aan mij liggen, dan bedoel  ik ook voor altijd. Wat mij betreft neem ik het de uitspraak ‘nooit meer Auschwitch’ erg serieus. (en nee, ik ben zelf geen Jood)

  1. Middelbeek