Bijbel

Korte bijbelstudies

Voor een dubbeltje de wereld rond?

In een sketch van een komisch duo vroeger op TV mocht de hoofdpersoon een wens doen. Tja, dat is niet zo moeilijk. Geef mij maar een miljoen gulden (ja het is lang geleden).

“Dat kun je wel doen” zei zijn tegenspeler, “maar hoe ga je aan de belasting uitleggen dat je zo rijk bent geworden, voor je het weet zit je in de gevangenis op verdenking van een bankroof”,

Dat was een sterk argument en dus besloten ze om de krant van maandag te wensen waar de uitslagen van de lotto instonden. Dan zouden ze met die kennis een miljoen gaan winnen.

Helaas, in de krant van maandag stond dat al de wedstrijden in het weekend vanwege het slechte weer waren afgelast.

Als ze dat nu eens hadden geweten dat het zou regenen, dan hadden ze de krant van de volgende week wel gevraagd. Of gewoon de uitslag van de eerstvolgende keer dat de voetbal wel doorging.

Als je alles van te voren zou weten dan kon je voor een dubbeltje de wereld rond, zeggen we wel eens. Dit cliché bevat veel waarheid. Er is immers altijd wel ergens een vrachtwagenchauffeur die je gratis mee wil nemen op je reis rond de wereld en hotel of huisgezin die een plekje over heeft om er zonder kosten te overnachten. Het enige wat je moet weten is waar je deze mensen kunt vinden.

Kennis kan je rijk maken. Kennis van de Bijbel maakt je dan op aarde nog geen miljonair, maar ze kan je geestelijk wel goed helpen er rond te komen . Misschien kunnen deze veelal korte Bijbelstudies op de site je daarmee een beetje helpen. Succes.